Gratis ontwerpworkshop. 
De workshop wordt aangeboden door Gemeente Groningen i.s.m ontwerpstudio Rocket Industries, www.rocketindustries.nl. In 5 lessen van 1,5 uur worden posters ontworpen met als thema het Kindpakket.

Aanleiding. 
Op dit moment zijn er zo’n 17.000 huishoudens in de gemeente Groningen met een minimuminkomen. Eén op de vijf kinderen in de stad Groningen groeit op in armoede. Dat betekent dat ook bij u in de klas kinderen zitten die niet kunnen krijgen waar ze behoefte aan hebben, zoals een fiets, zwemles of een laptop.

Doel. 
Om kinderen (en hun ouders) op een speelse en educatieve manier met alle regelingen en voorzieningen voor minima kennis te laten maken verzorgt ontwerpstudio Rocket Industries workshops. In deze workshops leren kinderen een affiche te ontwerpen over een regeling of voorziening. Hierdoor neemt de kennis toe over de verschillende regelingen om armoede te verlichten en wordt de drempel verlaagd voor kinderen en hun ouders om daadwerkelijk gebruik te maken van diverse regelingen en voorzieningen.

Inhoud. 
eerlingen leren dmv het ontwerpen van een poster informatie te verbeelden en te rangschikken.  Het ontwerpmateriaal (schetsboek, potloden en stiften) wordt verzorgd door Rocket Industries. Naast dat de leerlingen het ontwerp maken voor de posters, maken zij de poster drukklaar op de computer (tijdens het bezoek op de studio) en worden de posters ook echt gedrukt. De posters worden op school gepresenteerd .

Voor wie is de workshop interessant? 
• Voor kinderen in groep 6 en 7 van de basisschool in de gemeente Groningen
• Voor docenten: zeer geschikt om aan te bieden als  maatschappelijk en creatief lesmateriaal

Meld je aan